Egy veszélyes fa kivágása nem olyasmi, amit érdemes házilagosan elvégezni; a tulajdonos egyetlen dolga csupán az, hogy felismerje a veszélyt.

Egy fa több okból is lehet veszélyes: túlságosan elöregedett, elkorhadt, az ágai túl nagyok, és már nem csak viharban képesek leszakadni, hanem egy verőfényes és szélcsendes napon is, de ezen túl is lehetnek olyan helyzetek, amikor egy fát veszélyesnek nyilvánítunk. Sajnos ilyenkor csak kevés esetben lehet segíteni úgy, hogy a fa élete is megmaradjon, hiszen az emberek élete és biztonsága lényegesebb, ezért a veszélyes fa kivágása szükségessé válik.

A mikor kérdésére talán már meg is adtuk a választ: minél hamarabb, ami pedig a hogyan kérdését illeti, az most következik! Amint a veszélyesség megállapítást nyert, azonnal fel kell venni a kapcsolatot egy veszélyes fák kivágásával foglalkozó céggel, és megrendelni a szolgáltatást! Attól függően, hogy milyen mértékű a veszély, egy-két napon belül, de akár már aznap is van lehetőség arra, hogy a veszélyes fát kivágjuk, méghozzá úgy, hogy a környezete egyáltalán ne sérüljön.

Fontos megjegyezni, hogy nem csak abban az esetben érdemes a veszélyes fák kivágását szakemberre bízni, ha maga a fa jelent veszélyt, hanem akkor is, ha a fakivágás a veszélyes. Ez azokban az esetekben fordul elő, ha a fa környezetében lakóépületek találhatóak, avagy egy forgalmas út fölé magasodik, de természetesen más helyzetek is lehetnek, amikor szakemberre van szükség. Ilyenkor a veszélyes fakivágást úgymond részletekben végezzük el, azaz előbb a törzset csupaszítjuk le, majd fentről lefelé haladva kisebb darabokra vágva oldjuk meg a feladatot.

Ha az Ön környezetében is akad egy olyan fa, amelyhez szakértő segítségre lenne szüksége, válasszon bennünket, és bízza ránk a veszélyes fa kivágását! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a veszélyes fák kivágásával kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!