Sajnos vannak helyzetek, amikor nincs más választás, mint a fa kivágása; a kérdés csak az, hogy melyek ezek a szituációk?

Leggyakoribb oka a fák kivágásának a növény elöregedése. Ilyen állapotában a korhadt, beteg fa már inkább veszély jelent, mint örömforrást egy kertben, vagy közterületen. Ebben az esetben többnyire még megpróbáljuk valahogy menteni a helyzetet, azonban ezek a kísérletek többnyire sikertelenek. Abban az esetben is elkerülhetetlen a fa kivágása, ha annak növekedése problémákat okoz; ez lehet valamilyen villanyvezeték, vagy rosszabb esetben vízvezeték szakadása, repedése, amik következményeit talán nem kell ecsetelnünk. Előfordulhat az is, hogy a növekvő ágak falhézagokban kezdenek el növekedni, aminek repedés lesz a következménye, ezt pedig többnyire a fa kivágásával lehet csak orvosolni. A harmadik eset az, amikor a fa megsérül egy viharban, és veszélyessé válik a közelében elhelyezkedő épületekre, illetve az emberekre.

Ha bármelyik szituáció érinti Önt, vegye igénybe fakivágási szolgáltatásunkat, ehhez pedig forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!