Az úszókapu tulajdonképpen a tolókapu egy fajtája, nem rendelkezik a talajszinten lefektetett sínnel. A kapunyílás mellett kialakított, betonfoglalathoz rögzített görgőkön át „úszik”, innen az elnevezése, a mozgatásához szükséges sín pedig az úszókapu aljára van ráhegesztve.

A beépítéskor fontos szempont a beépítés helyének mérete, mert az úszókapu nyitásához hosszában nagyobb hely szükséges, mint a hagyományos tolókapuhoz. Élettartama jóval hosszabb hagyományos társaihoz képest, mivel az időjárási viszontagságoktól védett szerkezeti elemekkel rendelkezik. Mivel nincs szükség előre lefektetett sínekre, a kerék nem tud leszaladni a pályáról kavics, vagy egyéb akadály miatt. Az úszókapukhoz készült kapumozgatók jelentősen olcsóbbak a hagyományos tolókapukhoz készülteknél, ráadásul sok pénz megspórolható már azzal is, hogy nem kell betonalapot készíteni a kapu alá. Az sem baj, ha a talaj nem tökéletesen vízszintes a pillérek között, nem fogja akadályozni a mozgásban.

Lecserélné hagyományos tolókapuját úszókapura? Szakembereink mindenben szívesen segítenek! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal közzétett elérhetőségeink egyikén!