Egy kertre egész évben figyelmet kell fordítani, gondozni, ápolni, szeretni kell. A végeredmény pedig nem marad el, mert egészséges, szépen növekvő növények, virágok és pázsit fogad minden nap!

Az ősznek is megvannak a maga kerti munkálatai, a kertgondozás még ilyenkor sem áll le! Szeptember-október közepéig még elültethetjük azokat a virághagymákat, amik tavasszal fognak kikelni. Ehhez kapcsolódóan elkészíthetőek az új ágyások, átforgathatjuk a földet, aminek eredménye majd a következő évben mutatkozik meg, mert javítja a talaj minőségét. Tehát ez az időszak alkalmas az évelők ágyásainak ápolására, a bokrok és a fák telepítésére, de arra is, hogy komposztáljunk.

kertgondozás ősszel megköveteli a lehullott levelek begyűjtését, amiket az elégetés helyett felhasználhatunk komposzt készítésére is. A lehullott levelekkel együtt a levágott füvet is össze lehet gereblyézni, amit a virágágyásokban később felhasználhatunk humuszként.

Ne feledkezzünk meg a beteg fák permetezéséről, a gombával fertőzött növények lombjának összegyűjtéséről sem! Segítünk, hogy kertje egész évben szép legyen, hívjon minket kertgondozáshoz!