fakivágás alpintechnikával abban az esetben szükséges, ha a közelben épületek találhatóak, de a fa emelőkosaras autóval nem közelíthető meg.

Egy fa kivágása többféle módszerrel is megoldható, ám akadnak olyan helyzetek, amikor a fa környezetére kiemelt figyelmet kell fordítani. Ilyen például, ha a kivágandó fa egy kertben található, és nincs hely az egészben történő ledöntésére. Ilyenkor a szakember először megszabadítja a fát az ágaitól, majd a törzset fentről lefelé haladva, kisebb darabokban darabolja fel. Ez történhet emelőkosaras autó segítségével is, ám azt nem mindig lehet a fa közelében leparkolni; ilyenkor alkalmazzák az alpinista fakivágást, mint gyakorlatilag egyetlen lehetőséget.

Az alpinista fakivágást egy ipari alpinista szakember végzi, akinek nem csak a fa kivágásához van meg a szaktudása, de az alpintechnika területén is otthonosan mozog. Sokszor látni ilyen szakembereket a különféle épületek homlokzatának tisztítása közben, ám a fakivágás alpintechnikával egy jóval nehezebb feladat. Az épület homlokzata ugyanis egyenes, fentről leereszkedni viszonylag egyszerű, és az épület tetején számos rögzítési pont is található, amelyek garantálják a szakember biztonságát. Könnyű belátni, hogy egy fa egész máshogy épül fel: se biztos rögzítési pont, se könnyű megközelíthetőség, ezért a felkészültség, illetve a komoly tapasztalat ez esetben elengedhetetlen.

Ha az Ön kertjében is található egy olyan fa, amelynél elérkezett a kivágás ideje, de a megközelíthetősége nem könnyen oldható meg, keressen fel bennünket, és bízza ránk a fa kivágását alpintechnikával! Cégünk több éves tapasztalattal rendelkezik e téren, szakembereink pedig a lehető legprecízebben, rövid idő alatt és kedvező áron oldják meg a problémás fa kivágását.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége az alpinista fakivágással kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!