kertgondozás egész évre szóló feladat, nem csupán napfényes időben, rügyezés, virágzás és zöldellés idején igénylik a növények azt, hogy törődjenek velük. A kertgondozás nemcsak a locsolást, vagy a fűnyírást jelenti, ugyanígy a fákkal is törődni kell.

A fák életének szerves részét, a végét képezi a favágás. Mikor lehet szükség egy fa kivágására? Érdemes alaposan megfontolni, hogy kivágjunk-e egy fát, hiszen a fákból sosincs olyan, hogy túl sok, és különösen hasznosak lakott területen. A környezetet szebbé, zöldebbé varázsolják, tisztítják, frissítik a levegőt és jó szolgálatot tesznek akkor is, ha takarásra van szükség, ami véd a kíváncsi tekintetek elől.

favágásra csak indokolt esetben bíztatunk mindenkit, sőt, inkább faültetésben érdemes jeleskedni, ha kertgondozásról van szó. Mégis van olyan, amikor nincs visszaút. A fa beteg és már sajnos nem lehet megmenteni; ha meghagynánk, megfertőzné a környező társait is. A fa lehet már nagyon öreg, ennek köszönhetően korhadt, száraz ágakkal teli, amik balesetveszélyesek lehetnek. A kifacsarodott, viharban megdőlt fákat szintén favágás várja.

Ebben tudunk segíteni mindenkinek, aki kertgondozáshoz keres megbízható szakembereket!